fbpx
Uncategorized
No Comments

Într-o lume în continuă dezvoltare a medicinei dentare, soluțiile avansate pentru problemele dentare devin din ce în ce mai accesibile. Reconstrucția corono-radiculară (RCR) este una dintre aceste soluții de excepție, care oferă pacienților șansa de a redobândi funcționalitatea și estetica danturii. În articolul de astăzi, îți arătăm cum funcționează acest procedeu, cui se adresează și cum poți beneficia de rezultate uluitoare chiar în cadrul clinicii noastre din Piatra Neamț.


Ce este RCR și când se impune?

Mulți dintre noi ne putem confrunta, la un moment dat, cu probleme dentare, precum dinți deteriorați sau fracturați, care pot cauza dureri dentare persistente și care necesită intervenții speciale. Una dintre cele mai moderne și eficiente soluții este reconstrucția corono-radiculară. Practic, aceasta transformă un rest radicular cu coroana compromisă într-un dinte fizionomic, funcțional și rezistent, care duce la redobândirea unui aspect natural al zâmbetului.

O componentă esențială a RCR-ului este pivotul dentar, cel care ancorează reconstrucția în canalul radicular pregătit anterior. Procedura constă în pregătirea canalului radicular, amprentarea, crearea pivotului și apoi cimentarea sa în interiorul canalului.

RCR-ul poate fi realizat din diverse materiale, precum metal, zirconiu sau, în cazul nostru, evidențiat și prin imaginea de mai jos, din fibra de sticlă. Utilizăm fibra de sticlă deoarece aceasta are multiple avantaje, printre care biocompatibilitatea și capacitatea de a se potrivi perfect cu culoarea dinților, pentru un rezultat estetic și natural și ealizăm RCR-ul digital, cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM.

Beneficii

RCR este o soluție dentară care transformă un rest radicular cu o coroană compromisă într-un dinte fizionomic, funcțional și rezistent. Acest procedeu oferă numeroase avantaje, printre care:

  • Recuperarea dinților cu distrucții coronare extinse
  • Recuperarea dinților devitali
  • Creșterea rezitenței dintelui
  • Restaurarea estetică a dintelui
  • Scăderea riscului de fracturi coronare sau corono-radiculare și de micro-infiltrație marginală

Ai nevoie de Reconstrucție Corono-Radiculară?

Dacă te confrunți cu una dintre problemele menționate mai sus sau ai nevoie de o soluție pentru restaurarea danturii tale, suntem gata să te ajutăm. Prin Reconstrucția Corono-Radiculară, poți redobândi calitatea ridicată a vieții într-un timp cât se poate de scurt. Contactează-ne astăzi printr-una dintre metodele disponibile pe site și află cum poți beneficia de această procedură modernă, chiar în Piatra Neamț!

25 iun., 2023

Reabilitare orală în 24 de ore. Ce este, cui se adresează și care sunt avantajele?

Reabilitarea orală în 24 de ore este o procedură revoluționară în stomatologie, oferind pacienților o soluție rapidă și eficientă pentru a-și recăpăta zâmbetul și funcționalitatea dentară. Această abordare modernă și inovatoare permite înlocuirea integrală a dinților lipsă sau deteriorați, într-o singură zi, oferind rezultate remarcabile și transformând viețile pacienților.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This field is required.

This field is required.